Denizli Konulu Anma Pulu Tedavüle Sunuldu

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili İlçioğlu: 'Dünyanın en yaygın hobi dallarından olan pul koleksiyonculuğunu yaşatmak pul sergilerine önem vermekle mümkün olmaktadır'.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) "UNESCO Dünya Miras Listesindeki Eserlerimiz (Denizli)" konulu anma pulunu tedavüle sundu.

Anma pulunun tedavüle sunulması dolayısıyla Forum Çamlık Alışveriş Merkezinde düzenlenen törende konuşan PTT Yönetim Kurulu Başkan Vekili Saim İlçioğlu, posta pullarının, en popüler ve en önemli kültür ve tarih kayıtları niteliğinde olduğunu söyledi.

Pul koleksiyonculuğunun Türkiye'de hızlı bir gelişme gösterdiğini kaydeden İlçioğlu, "Bu hususta PTT, son yıllarda Türk pulculuğu adına birçok ilk gerçekleştirilmiştir. 1988 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Hierapolis antik kenti, surları, mezarlığı, hamamı, sütunlu caddesi, Hıristiyanlık dönemindeki mimari kalıntıları, tiyatro, su kanalları, Pamukkale travertenleri, bölge açısından hem sağlık hem turizme büyük katkılar sağlamaktadır." dedi.

İlçioğlu, zengin bir kültürel mirasa sahip olan Denizli'deki varlıkların tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla anma pulları ve seri numaralı anma bloğunun satışa sunulduğunu belirterek, "Dünyanın en yaygın hobi dallarından olan pul koleksiyonculuğunu yaşatmak pul sergilerine önem vermekle mümkün olmaktadır. Buradaki pul sergimizde PTT Pul Müzesi'ne ait tarihe tanıklık eden koleksiyonlar geçmişten bugüne iletişimimizi sağlayan en önemli araçlardan biri, bunlarda herkesin kendi hayatından izler bulunmaktadır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından anma pulunun tedavüle sunulması nedeniyle açılan sergi gezildi.

PTT tarafından tedavüle sunulan "UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Eserlerimiz (Denizli)" konulu 36x52 milimetre boyutundaki anma pulu 1,80 lira, 110x180 milimetre boyutundaki ilk gün zarfı fiyatı 3 lira.

Toplam 8,80 liralık 5 puldan oluşan 80x170 milimetre boyutundaki seri numaralı anma bloğunun yer alacağı portföy ise 15 liraya satılıyor.

Anma pulu, ilk gün zarfı ve portföy, PTT iş yerleri, www.filateli.gov.tr adresi ve filateli cep uygulamasından edinilebiliyor.

Kaynak: AA