Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Afyonkarahisar'da

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hongyang: 'Çin dünyanın en büyük imalatçı ve mal ihracat eden ülkesidir'.

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hongyang, "Çin dünyanın en büyük imalatçı ve mal ihracat eden ülkesidir. Hatta yurt dışına yatırım yapan en büyük ülke konumuna gelmiştir." dedi

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hongyang, Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfının (TOSYÖV) düzenlediği Afyonkarahisar 3. KOBİ zirvesine katıldı.

Hongyang, zirvede yaptığı konuşmada Çin denince insanların aklına kalabalık, yoksul, geri kalmış bir ülke, ucuz ve kalitesiz mallar gelebileceğini söyledi.

Çin'in reform ve dışa açılma politikasını uygulamasından bu yana 1 milyar 300 milyon nüfuslu ülkenin, yerden göğe kadar değiştiğini ifade eden Honyang, "Çin, şimdi yeni döneme girmiştir. Çin, ayağa kalkmış, zenginleşmiş ve güçlenerek büyümektedir." diye konuştu.

Çin ekonomisinin son 40 yılda çok büyüdüğünü aktaran Hongyang, şöyle devam etti:

"Ülke ekonomimiz dünyanın 11. en büyük ekonomisiyken 2. sıraya kadar yükseldi. Çin dünyanın en büyük imalat ve mal ihracat ülkesi. Hatta yurt dışına yatırım yapan en büyük ülke konumuna gelmiştir. Özellikle de geçen 5 yıl içerisinde Çin'de kapsamlı ve derin reform yapılmıştır. 360'dan fazla reform belgesi yürürlüğe girmiş ve bin 500'den fazla reform tedbirleri düzenlemiştir. Çin'in yurt içi gayri safi milli hasılası 8.2 trilyon dolardan 12 trilyon dolara ulaşmıştır. Hem yurt dışına yaptığımız yatırım hem de hali hazırdaki döviz rezerviyle dünya çapında ön sıralarda yer almaktadır."

Çin'in 1 miyar 300 milyon nüfuslu büyük bir pazar olduğunun altını çizen Hongyang, rekabetçi ve avantajlı Türk ürünlerini Çin pazarına beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA