Yeryüzü Doktorları Çad'da

Dahiliye ve pediatri alanında uzman doktorların da yer aldığı Yeryüzü Doktorları Derneği gönüllü sağlık ekibi, Sido mülteci kampında ücretsiz tedavi hizmeti vermek amacıyla Çad’a geldi.

Yeryüzü Doktorları Proje Koordinatörü Yunus Emre Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yeryüzü Doktorları olarak Çad’da 2014 yılından beri görev yapıyoruz. Şimdiki ekiple Sido mülteci kampına gideceğiz. Çad’ı tercih etmemizin nedeni stratejik öneme sahip, güvenli bir ülke olması. Bundan dolayı krizlerin yaşandığı komşu ülkelerden göç alıyorlar." dedi.

Sido kampında Sudan ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nden gelen yaklaşık 60 bin mültecinin barındığını belirten Yapıcı, kampta Yeryüzü Doktorları tarafından kurulmuş bir sağlık merkezi bulunduğunu ve ekipleriyle bu merkezde hizmet vereceklerini söyledi.

Yapıcı, ekiplerinde bulunan iki doktor, bir eczacı ve sağlık görevlileriyle bölgede yaygın olan sıtma, akut solunum yolu hastalıkları gibi sağlık sorunlarıyla mücadele edeceklerini, sağlık taraması yapacaklarını ve ihtiyaç sahiplerine ilaç desteği sunacaklarını ifade etti.

Hizmet ettikleri ülkelerde elçiliklerin, Türk kurumlarının ve yerel unsurların desteklerini aldıklarını dile getiren Yapıcı, kendilerine destek olan tüm kurumlara teşekkür etti.

Kaynak: AA