Vakıflar Haftası

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Vakıfların geçmişten günümüze bu denli kültürümüze yerleşmesinin altında, milletçe en karakteristik özelliğimizin yardımseverlik olması yatar'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Vakıfların geçmişten günümüze bu denli kültürümüze yerleşmesinin altında, milletçe en karakteristik özelliğimizin yardımseverlik olması yatar." ifadesini kullandı.

Palandöken, Vakıflar Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, vakıfların toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın en güçlü aracı olduğunu belirtti.

Vakıfların Selçuklu ve Osmanlı döneminden itibaren toplumsal hayatın önemli bir parçası olduğunu anımsatan Palandöken, "Atalarımızın da dediği gibi, 'Komşu komşunun külüne muhtaçtır.' Vakıfların en önemli özelliği de sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı kalıcı ve sürekli hale çevirmesidir. Vakıfların geçmişten günümüze bu denli kültürümüze yerleşmesinin altında, milletçe en karakteristik özelliğimizin yardımseverlik olması yatar." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, İslamiyet'in temelinde olan yardımlaşma kültürünün, vakıfların bu kadar gelişip yaygınlaşmasında önemli etkisinin bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Vakıflar da bu amaçla kurulup başkalarının yararlanması adına mal, para veya mülkün bağışlanmasıyla yardım elini uzatıyor. 1985 yılından beri her yıl 3-9 Aralık'ta kutlanan Vakıflar Haftası'nın yardımlaşma duygusunu daha da pekiştirdiği yıllara vesile olmasını diliyorum."
Kaynak: AA