Sanatta Engel Tanımayanlara Sertifika

Akdeniz Üniversitesi Avrupa-Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezinin yürüttüğü, "Akdeniz Engelsiz Sanat Üniversitesi" sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen sanat etkinliğine katılan engelli öğrencilere sertifikaları verildi.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, Avrupa-Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nihal Kubilay Pınar ile Mesleki Eğitim Merkezi temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ünal, Akdeniz Üniversitesi olarak engelli bireyler konusunda oldukça hassas olduklarını ve bu konuda bir dizi çalışmalarının olduğunu kaydetti.

Akdeniz Engelsiz Sanat Üniversitesi Projesi kapsamında, engelli gençlerin üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek, birlikte sanat etkinliği yapma fırsatı elde ettiğini kaydeden Ünal, "Bu tür projeler engelli gençlerimizin sosyalleşmesi ve gelişimi için oldukça önemli. Yaptığımız projelerle sadece üniversitemizde eğitim gören engelli öğrencilerimiz ile değil Antalya genelindeki bütün engelli bireylerimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu da bu amacımıza yönelik projelerimizden biri." dedi.

Proje ile sanatın engel tanımadığını ve her yerde uygulanabilir olduğunu göstermek istediklerini belirten Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nihal Kubilay Pınar da, "Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile bir dizi sanat etkinliği gerçekleştirdik. 3 gün boyunca yaptığımız etkinliklerde Dr. Günseli-Dr. Bülent Akınsal Mesleki Eğitim Merkezi'nden gelen 10 öğrenci ile atölyede seramik ve guaj boya çalışmaları yaptık. Ayrıca öğrencilerle kampüste geziler yaparak gençlerimizi üniversitemizde ağırladık." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA