Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Sandıklı ilçesinde ana sınıfı öğrencileri meslek dersleri kapsamında pizza yapımını öğrendi.

İlçede Hatice Turan Anaokulunun 5 yaş grubu 20 öğrencisi, öğretmenleri Ezgi Kantek gözetiminde ilçede faaliyet gösteren pizzacıyı ziyaret etti.

Minik öğrenciler pizzacıda önlük ve aşçı kepini taktıktan sonra hamur açarak pizza yaptı. Hazırladıkları pizzaları yiyen minik öğrencilere pizza hazırlama esnasında taktıkları önlük ve aşçı kepi hediye edildi ve "minik pizza ustası" sertifikası da verildi.

Öğretmen Kantek, küçük yaştaki öğrencilerinin el becerilerini geliştirmek ve meslekleri yakından tanımalarını sağlamak amacıyla böyle bir program hazırladıklarını söyledi.

- Başmakçı'da içme suyu şebeke hattı yenilendi

Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, ilçenin tamamının içme suyu şebeke hatlarının yenilendiğini bildirdi.

Gönüllü, yaptığı yazılı açıklamada, iki yıldır devam eden içme suyu şebeke hattı çalışmalarının sona erdiğini, altyapı çalışmalarından sonra üstyapıya geçtiklerini belirtti.

Göreve geldiği ilk günden bu yana altyapıya önem verdiklerini ifade eden Gönüllü, şöyle konuştu:

"Başmakçı ilçemizin tamamının içme suyu şebeke hatları yenilendi. Artık 70 yıllık eski küflü borulardan hiç kimse su içmeyecek. Altyapı çalışmalarından sonra ise hemen yol yapım çalışmalarına başladık. Şehir merkezi olmak üzere bütün caddelerimizin yollarını yapacağız. Başmakçımız, Afyonkarahisar'ın en temiz ve en güzel ilçesi olacak."

Herkese eşit bir şekilde belediye hizmetlerinin verildiğini de ifade eden Gönüllü, "Bizim için siyaset sadece seçim dönemlerinde yapılır. Başmakçı'da bütün herkes bizim abimiz, kardeşimizdir. Herkese eşit mesafede hizmetimizi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

- Dazkırı Belediyesinin faaliyetleri

Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinden bu yana birçok hizmeti yaşama geçirdiklerini söyledi.

İlçedeki Atatürk Aile Çay Bahçesini yenilediklerini belirten Taylan, "Böylece vatandaşın çok daha kaliteli ortamlarda dinlenmesini sağladık. İlçede bulunan birçok camiye her yönden destek olundu. Eğitim ve öğretime de çok büyük destekler verildi." dedi.

Okulların tüm temizlik malzemelerini karşıladıklarını belirten Taylan, öğrencilere ücretsiz kırtasiye malzemesi dağıttıklarını ifade etti.

Kaynak: AA