Türkiye-Kanada İş Forumu

Türk ihracatçılarından oluşan yaklaşık 40 kişilik heyet, Toronto'daki etkinlik kapsamında Kanadalı muhataplarıyla görüştü TİM Başkan Vekili Kocasert: 'Kanada öncelikli pazarlarımız arasında. Yakın gelecekte Kanada iş çevreleri ile ortak pek çok proje yapacağız'

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, "Kanada öncelikli pazarlarımız arasında. Yakın gelecekte Kanada iş çevreleri ile ortak pek çok proje yapacağız." dedi.

Kanada'nın Toronto kentinde, Toronto Üniversitesi Kulübünde gerçekleştirilen Türkiye-Kanada İş Forumu'na Türkiye'yi temsilen Kocasert ve bazı ihracatçı birliklerine üye yaklaşık 40 kişilik heyet katıldı.

Kocasert, Ontario Eyaleti İnovasyon Bakanı Reza Mouridi, Toronto Belediye Başkan Yardımcısı Denzil Minnan-Wong, iş çevrelerinden bazı kuruluşların yöneticileri ile çok sayıda Kanadalı iş adamının da yer aldığı sabah oturumunun açılışında değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası birçok organizasyonda yıllardır ortak ya da müttefik olan Türkiye ile Kanada'nın, birçok ortak iş birliğini gerçekleştirecek kapasitede olduğunu belirten Kocasert, "Kanada öncelikli pazarlarımız arasında. Yakın gelecekte Kanada iş çevreleri ile ortak pek çok proje yapacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından verilen yemek arası sonrası Türk iş adamlarının Kanadalı muhataplarıyla yüz yüze görüştüğü oturuma geçildi. Bu görüşmeler akşam saatlerine kadar sürdü.

Forumda, Türk iş adamlarından oluşan heyete Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal ile Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen eşlik etti.

- "Türkiye ile ilgili algısı geniş ve yüksek bir ülke"

TİM Başkan Vekili Kocasert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanada'nın kendileri için öncelikli pazarlardan biri olduğunu söyledi.

Kanada'yı, Türkiye ile her türlü iş birliğine açık bir ülke olarak nitelendiren Kocasert, şunları kaydetti:

"Kanada, ABD'den sonra Kuzey Amerika pazarını domine eden en güçlü ülke. Türkiye ile ilgili algısı geniş ve yüksek bir ülke. Yakın gelecekte Kanada iş çevreleri ile ortak pek çok proje yapacağımıza, buraya hem ihracatımızın hem de ithalatımızın artacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Birkaç yıl önce 2,3 milyar dolarla Kanada-Türkiye ticaret hacmi zirve yaptı ancak aradan geçen sürede meydana gelen gelişmelerle bu rakam 2 milyar doların altına geriledi. 2017 yılı çok ciddi ve dikkat çekici bir performansa sahip. Bu yılın ilk 10 ayındaki ticaret hacmimiz 2,5 milyar dolar. Potansiyelin yine altındayız. Yakın gelecekte hedefimiz bu rakamı önce 3 milyar dolara, daha sonra da 5 milyar dolara çıkarmak."
Kaynak: AA