TÜGVA'dan Kudüs Protestosu

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını ilan etmesi, Adana’da Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen’in katılımıyla protesto edildi.

TÜGVA'dan Kudüs Protestosu
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, Çukurova Üniversitesi Beyazevler Meslek Yüksekokulu’ndaki öğrencilere ’Kudüs’ konulu konferans verdi.

Kudüs’ün siyaset değil İslamiyet olduğunu anlatan Şen, “Kudüs, bize bizzat Peygamber Efendimizin emanetidir. Lakin daha ötesi Kudüs, bizzat ayettir. Kudüs, ‘Mescid-i Aksa’dır çünkü. Bu nedenle Kudüs meselesi, siyasi bir mesele olmaktan önce bir iman ve Kur’an meselesidir. Bir din ve iman meselesidir. Kudüs, yerlerin ve göklerin simgesidir. Bizim sadakatimiz hakikattir. Kudüs’e sadakat, hakikate sadakattir. O yüzden Kudüs’ü satmak, hakikati satmaktır. Bizim hizmetkarlığımız hakikatedir. Kudüs’e ihanet, hakikate ihanettir. Kudüs’ü kaybedersek, medeniyetimizin anlam dilini oluşturan en büyük denizlerden birisini kaybederiz” diye konuştu.

Başkan Şen, konuşmasının ardından kampüs bahçesinde başkanlığını yürüttüğü vakfın basın açıklamasına katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan TÜGVA Adana İl Temsilcisi Ahmet Abdullah Sezer, “İslam’ın ilk kıblesinde dahi Ezan-ı Muhammedi’nin yasaklanması, son olarak da Kudüs’ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz. Şu açıkça bilinmeldiir ki New York’un 1 gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlar, Kudüs’ümüzü bir anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki Theodor Herzl’ın rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattinlerini, Abdulhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kabusa uyanacaklardır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA