Torbalı Belediye Başkanı Görmez'in İZSU'ya Tepkisi

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede yapılan çalışmalara ilişkin, "İZSU'nun firmaları hizmeti eziyete çevirdi. Hem ağır davranıyorlar, hem de sağır muamelesi yapıyorlar." dedi.

Başkan Görmez, yaptığı yazılı açıklamada, İZSU tarafından Torbalı'da 270 kilometrelik su şebekesi yenileme çalışmasının sürdüğünü ancak yapılan kazıların ilçedeki ticareti, sosyal hayatı ve ulaşımı olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

İlçe sakinlerinden bu konuda çok sayıda şikayet aldıklarını aktaran Görmez şunları kaydetti:

"Su, kanalizasyon ve diğer altyapı şebekelerinin yenilenmesi oldukça önemli, değerli ve zorunlu bir ihtiyaçtır. Önemli olan bütün bunlar yapılırken, zaman planlaması, mevsimleri ve olası sorunları da öngörmektir. Ağır işleyen, plansız, programsız ve zamansız kazılar, vatandaşımızı mağdur ediyor. Kışın ortasında ilçe çamur deryasına çevriliyor. Vatandaş isyan ediyor.

İZSU bize diyor ki 'kazdığımız yerleri kendimiz onaracağız, siz müdahale edemezsiniz, buna yetkiniz yok. 'İZSU'nun firmaları hizmeti eziyete çevirdi. Hem ağır davranıyorlar, hem de sağır muamelesi yapıyorlar. Biz bu işte art niyet aramıyoruz. Belediye ile vatandaşı karşı karşıya getirme operasyonu olarak görmüyoruz.

Ancak 1,5 yıldır aynı meseleyle uğraşmaktan hem biz, hem vatandaş yoruldu. Gerekli özenin gösterilmediğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın böylesi ciddi konularda yapılan işlerde zaman kaybına tahammülü yok. Vatandaşlarımızın hergün kullandığı sokağı, caddeyi dibine kadar kazıp sonra günlerce o şekilde bırakmak hizmetle bağdaşmıyor."

Kaynak: AA