Suriyelilere Yönelik İnsani Yardımlar

Malezyalı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle temin edilen battaniye, kıyafet ve gıda yardımları İdlib kırsalındaki Suriyelilere dağıtılacak.

Malezyalı sivil toplum kuruluşlarınca, Suriye'nin İdlib kenti kırsalına 3 bin 200 kişilik yardım malzemesi gönderildi.

Malezyalı 10 sivil toplum kuruluşu tarafından temin edilen ve Cansuyu Derneği iş birliğiyle hazırlanan yardım malzemeleri Antakya'daki bir depodan tırlara yüklendi.

Yardım tırları, Malezya'dan gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin da katılımıyla dualarla Suriye'ye uğurlandı.

Cansuyu Derneği Hatay Temsilcisi Abdulhadi Bük, gazetecilere yaptığı açıklamada, Malezyalı sivil toplum kuruluşlarının Suriye'deki savaş mağduru aileleri unutmayarak Hatay'a geldiklerini söyledi.

Yardımlar içerisinde 3 bin 200 kişilik battaniye, kışlık kıyafet ve gıdanın yer aldığını anlatan Bük, "Suriye'nin Hatay sınırı yakınlarında çok sayıda Suriyeli, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yardımlarımızı oradaki ailelere kapı kapı dolaşarak ulaştırmaya çalışacağız." diye konuştu.

Malezyalı Abdullah Hanif bin Hasan da Suriyelilerin zor günlerinde yanlarında olmak istediklerini belirterek "Suriyeli kardeşlerimize yardım edeceğimiz için oldukça memnunuz. Bu yardımlar yetersiz ancak bir nebze de olsa yanlarında olmak istedik. İnşallah bundan sonra da bölgeye insani yardımlarımızı ulaştıracağız." ifadesini kullandı.

Hasan, Suriyelilere yaptığı insani yardımlardan ötürü Türkiye'ye teşekkür etti.
Kaynak: AA