Ruanda Büyükelçisi Nkurunziza Açıklaması 'Tarım Konusunda Mersin'den Edineceğimiz Birçok Bilgi Var'

Ruanda’nın Türkiye Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Türkiye ile Ruanda arasında daha fazla ekonomik ilişki kurmak istediklerini belirterek, tarımsal üretime dayalı bir ekonomiye sahip olan Ruanda’nın, bu konuda daha da geliştirilebilmesi için İçel’den edinecekleri birçok bilgi ve tecrübe bulunduğunu söyledi.

Ruanda Büyükelçisi Nkurunziza Açıklaması 'Tarım Konusunda Mersin'den Edineceğimiz Birçok Bilgi Var'
Bir dizi ziyarette bulunmak üzere İçel’e gelen Ruanda Büyükelçisi Nkurunziza, beraberindeki heyetle birlikte Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti. Sahil Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, Büyükelçi Nkurunziza Valilik Şeref Defteri’nin imzaladı. Vali Su, makamda yaptığı konuşmada, Büyükelçi Nkurunziza’yı İçel’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ruanda ile Türkiye arasındaki dostluk temelinde ilerleyen ekonomik ilişkinin, her düzeyde gerçekleşen bu tür ziyaret ve işbirlikleri ile daha da pekiştirildiğini ifade eden Su, konuk büyükelçiye İçel ile ilgili bilgiler verdi. İçel’in sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistik güzellikleri ile mutlaka görülmesi gereken bir il olduğuna işaret eden Su, her geçen gün büyüyen sanayisi ve organize sanayi bölgeleri, sürekli artan dış ticaret hacmi ve dünyanın hemen her köşesinde gerçekleştirdiği ekonomik işbirlikleri ile Türkiye’nin daha da kalkınmasına ve gelişmesine önemli katkılar sunduğunu kaydetti.

Su, bu çerçevede heyetin OSB’leri ziyaret ederek incelemelerde bulunmalarının faydalı olacağının altını çizdi.

“İçel, çok büyük ekonomiye sahip bir kent”

Büyükelçi Nkurunziza ise büyükelçi olarak görevlerinin dışa açılmak, diğer ülkeler ile iyi ilişkiler kurmak ve bunu geliştirmek olduğunu ifade ederek, İçel’e gelme sebeplerinin de Cumhurbaşkanı Pol Kagami’nin istekleri doğrultusunda Türkiye ile Ruanda arasında daha fazla ekonomik ilişki kurmak olduğunu dile getirdi.

İçel’in; turizm, sanayi, ticaret ve lojistik alanları ile tarımsal üretim ve ihracatta da çok büyük ekonomiye sahip bir kent olduğunu vurgulayan Nkurunziza, tarımsal üretime dayalı bir ekonomiye sahip olan Ruanda’nın bu konuda daha da geliştirilebilmesi noktasında, önemli bir konumda olan İçel’den edinecekleri birçok bilgi ve tecrübe bulunduğunu kaydetti.

Aynı zamanda önemli bir liman şehri olan İçel’in her anlamda gelişmiş ve güzelliklerle dolu bir kent olduğunu belirten Nkurunziza, dün gerçekleştirdiği Tarsus ziyaretinde İçel’in tarihi zenginliklerinden bazılarını görme fırsatı bulduğunu ve programları kapsamında OSB’yi de ziyaret edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA