Karabük'te Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi

Karabük Ticaret İl Müdürlüğü, Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi'nin (ETBİS) hizmete açıldığını bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, e-ticaret siteleri, aracı hizmet sağlayıcılar, aracı hizmet sağlayıcı üzerinden sözleşme yapan veya sipariş alan hizmet sağlayıcılarının, 1 Aralık tarihinden itibaren 30 gün içinde sisteme kayıt olmak ve bildirim yapmak zorunda oldukları belirtildi.

Kayıt ve bildirim yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 5 bin liradan 20 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kendilerine ait elektronik ticaret ortamında faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar, aracı hizmet sağlayıcılar ve yurt içinde yerleşik olup yurt içinde elektronik ticaret faaliyetinde bulunmamakla birlikte yurt dışında yerleşik bir aracı hizmet sağlayıcı üzerinden sözleşme yapan veya sipariş alan hizmet sağlayıcılar da faaliyetine başlamadan önce ETBİS sistemine kayıt olmak zorundadırlar. Ayrıca, sınır ötesi elektronik ticaret gerçekleştirilmesi halinde ise ticaretin yıllık hacmine ilişkin bildirimin her yıl mart ayı sonuna kadar yapılması gerekmektedir. ETBİS'e kaydolan ve bildirimde bulunan işletmelerin internet adresleri ile gerekli görülen bilgileri www.eticaret.gov.tr adresinde yayımlanacaktır. Bu sayede vatandaşlarımız e-ticaret işletmelerine ait internet adresi, ticaret unvanı ve MERSİS numarası gibi bilgilere kolaylıkla erişebilecek olup, vatandaşlarımızın dolandırılma riski azaltılacaktır."

Kaynak: AA