İzmit Sokaklarında Keman Sesi Yükseliyor

İzmit Belediyesi’nin İzmit’in kültür, turizm kenti olması amacıyla yaklaşık 6 yıl önce başlatılan “Sokakta Sanat Var” etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

İzmit Sokaklarında Keman Sesi Yükseliyor
Gelişmiş ülkelerde görmeye alıştığımız sokakta sanat faaliyetlerine benzer etkinliklerin İzmit’te de yapılıyor olması başta sanatseverler olmak üzere birçok kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor. İzmit Belediyesinin gerçekleştirdiği “Sokakta Sanat Var” projesi kapsamında şehrin sokaklarından keman sesleri yükseliyor. Keman Sanatçısı Ezgi Dinç, İzmit’in değişik yerlerinde verdiği mini konserlerle vatandaşlara hoşça vakit geçirtiyor. Kemanın sesinden oldukça etkilendiklerini ifade eden İzmitli vatandaşlar, “Keman dinletisiyle kendimizi daha huzurlu ve din. Hissediyoruz. İzmit Belediyesi’ne böylesine güzel bir etkinlik için çok teşekkür ederiz” dediler.

Keman sanatçısı Ezgi Dinç’in her Cuma akşamı akşam saatlerinde dönüşümlü olarak Cumhuriyet Parkı, Bekirdere, Alikahya ve Kuruçeşme bölgelerinde mini konserler verdiğini söyleyen yetkililer ise, “Sokakta Sanat Var” etkinliklerimiz yeni yılda da artarak devam edecek” şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA