Doğu Anadolu'da Kış

Bölgede etkisini arttıran kar ve soğuk hava nedeniyle Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü buz tutmaya başladı.

Doğu Anadolu'da Kış
Doğu Anadolu'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkiledi.

Bölgede dün etkili olan sisin ardından dün akşam saatlerinde Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzincan'da kar etkili olmaya başladı.

Gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar nedeniyle sabah saatlerinde iş yerlerine ve okula gidenler zor anlar yaşadı.

Kars kent merkezindeki bazı bölgelerde araçlar ilerlemekte zorluk çekerken, yolda kalan bazı araçları vatandaşlar itmeye çalıştı.

Kars Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri kar temizleme çalışması yapıyor.

- Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü donuyor

Ardahan'da ise kar ve soğuk hava nedeniyle Van Gölü'nden sonra en büyük ikinci göl olan Çıldır ilçesindeki Çıldır Gölü de soğuktan donmaya başladı.

124 kilometrekare alana sahip gölün yüzeyinin özellikle doğu kesimlerinde donma meydana geldi.

Yılın büyük bir bölümünde yüzeyi tamamen buzla kaplanan gölün şu sıralar kıyıya yakın kesimlerindeki buz kalınlığı iki santimetreye ulaştı.

Soğuk sebebiyle kıyısındaki ağaçlar da kırağı ile kaplanan gölün üzerinde meydana gelen sis, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Göldeki balıkçılardan Talip Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü'nün bu yıl da donmaya başladığını belirterek, "Artık Çıldır Gölü donmaya başladı. Bundan sonra su yerine buzdan ova olarak gereceğiz. Bu 7-8 ay boyunca böyle olacak."

İnce buz tabakasına rağmen vatandaşlar buzun üzerine çıkmaya başladı.

Bölgede kar yağışı ve ekiplerin karla mücadele çalışması sürüyor.

Kaynak: AA