Dezavantajlı Çocuklara 'Fahri Velilik' Desteği

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, ÇOGEP kapsamında gerçekleştirdikleri 'fahri velilik' projesiyle 200 dezavantajlı çocuğa adeta anne ve baba sıcaklığı vermeye çalışıyor Proje sorumlularından polis memuru Kalpakçı: 'Bu faaliyeti yürütürken kendi çocuğumuzun nasıl olmasını istiyorsak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorsak proje kapsamında belirlediğimiz 200 evladımıza da aynı şefkatle yaklaşıyoruz' Dezavantajlı öğrenci annesi Atyıldız: 'Çocuğumun annesi babası yanında olmadığı zaman güvenebileceğim ağabeylerinin olması benim için önemli. Gözüm arkada kalmayacak çünkü ağabeyleri var'

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında gerçekleştirdikleri "fahri velilik" projesiyle dezavantajlı çocukları okullarında ziyaret edip, adeta anne ve baba gibi dersleri hakkında bilgi alarak maddi durumu iyi olmayanların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ebeveynin eğitim hayatında evladına yapması gereken ne varsa "fahri velilik" projesi kapsamında, suç mağduru, suça sürüklenen, şehit ve gazi yakınları ile ihtiyaç sahibi ailelerin dezavantajlı 200 çocuğu için bunları yerine getirmeye çalışıyor.

Okullarında ziyaret edilen çocuklarla evlerinde de bir araya gelen polisler, bir aile sıcaklığını yaşatıp dezavantajlı çocukları daha iyi tanımak için gayret ediyor.

Ev ve okul ziyareti gerçekleştiren polisler, ayrıca maddi durumu olmayan çocukların eğitim ihtiyaçlarını da karşılayarak eğitimleri için gereken her şeyi yapmaya çalışıyor.

- "Çocuğumuzun bizi evinde görmesi bambaşka bir motivasyon kaynağı oluyor"

Proje sorumlularından polis memuru Murat Kalpakçı, AA muhabirine, hayata geçirdikleri "fahri velilik" projesinin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Projeyle dezavantajlı çocukların eğitimi için gereken ne varsa yapmaya çalıştıklarını belirten Kalpakçı, şöyle devam etti:

"2017 ÇOGEP'in 14 alt faaliyetlerinden birisi olan fahri velilik projesi kapsamında kent merkezinde akranlarına göre dezavantajlı olan 200 çocuğumuzu belirledik. Bu çocuklarımıza 1 yıl boyunca fahri velilik hizmeti vereceğiz. Bu çocukları belirledikten sonra okullarına gidip burada ziyaret ediyoruz. Okul idarecileriyle görüşüp çocuğu iyi bir şekilde tanımaya çalışıyoruz. Bu aşamadan sonra evlerine giderek öğrencinin anne babasıyla tanışıyoruz. Böylece ev ortamında da çocuğumuzla bir araya gelmiş oluyoruz. Tabii ki öğrencimizin ailesi ile beraber bu projeyi yürütüyoruz. Çocuğumuzun bizi evinde görmesi bambaşka bir motivasyon kaynağı oluyor."

Kalpakçı, fahri velisi oldukları dezavantajlı çocukların maddi manevi her ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Belirledikleri çocukların derslerini birebir takip etiklerini, aileleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını ve zaman zaman okullarına gidip öğretmenleriyle görüştüklerini anlatan Kalpakçı, şunları söyledi:

"Çocukların gereksinimlerini karşılıyoruz. Veliler polisin böyle bir proje gerçekleştirmesinden dolayı ilk olarak şaşkınlıkla karşılasa da çok sevindiler ve olumlu karşıladılar. Veliler birebir görüştüğümüzde duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Bu faaliyeti yürütürken kendi çocuğumuzun nasıl olmasını istiyorsak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorsak proje kapsamında belirlediğimiz 200 evladımıza da aynı şefkatle yaklaşıyoruz."

Dezavantajlı 11. sınıf öğrencisi Bedirhan Atyıldız da polis ağabeylerini çok sevdiğini ve kendisini ziyaret etmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu aktardı.

- "Polis ağabeylerini görünce oğlumun sevinci de belli oluyor"

Dezavantajlı öğrenci babası Hasan Atyıldız ise çalışmanın kendilerini de çocuklarını da sevindirdiğini dile getirdi. Polis teşkilatından bir aile sıcaklığı gördüklerini vurgulayan Atyıldız, şöyle konuştu:

"Emniyet müdürlüğü ekiplerinin bizim çocuklarımıza fahri velilik yaparak devamlı okullarında ziyaret etmesi, aynı zamanda evimize gelip ziyaret etmesi bizleri çok mutlu etti. Polis ağabeylerini görünce oğlumun sevinci de belli oluyor. Ben de bu ziyarete gerçekten çok şaşırdım. Öylesine bir ziyaret olacağını zannediyordum bu kadar geniş kapsamlı olacağını hiç düşünmüyordum. Bu projeyi gerçekleştiren emniyet personeline çok teşekkür ederiz. Emniyet teşkilatımızın bu tür çocuklara ilgi göstermesi yakınlık göstermesi bizim için onur verici bir şey."

Dezavantajlı öğrenci annesi Firdevs Atyıldız da projenin kendileri için oldukça önemli olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Emniyet teşkilatının aile ortamı yaşatması, bize ilgi göstermesi ve destek olması çok önemli. Çocuğumun annesi babası yanında olmadığı zaman güvenebileceğim ağabeylerinin olması benim için önemli. Gözüm arkada kalmayacak çünkü ağabeyleri var. Emniyet teşkilatına güveneceğim. Projeyi ilk duyduğumda bu kadar ilgilenileceğini beklemiyordum ama çok sevindim. Emniyet teşkilatının bizimle ilgilenmesi çok hoş, çok sevindirici."
Kaynak: AA