Adana'daki FETÖ/PDY Davası

Haklarında 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 5'i tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 5'i tutuklu 16 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Abdullah Zühtü Ovalı, Bayram Gökmen, Derviş Biçer, Murat Duran ve Yakup Yazıcı ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tutuksuz sanık öğretmen S.A. savunmasında, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini, ByLock ile ilgili söyleyeceklerinin olduğunu belirtti.

ByLock programını bir Anneler Günü etkinliğinde FETÖ bağlantılı derneğin üyeleri tarafından "bu program üzerinden haberleşiriz" denilerek telefonuna yüklendiğini ileri süren S.A, "Derneğe gittiğimde programda bir rakam çıktı, o rakamı girdik ve görüşmeye başladık. Ben ByLock'un gizli bir program olduğunu bilmiyordum. Beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Terör örgütünün İl Milli Eğitim Müdürlüğü "imamı" olduğu iddia edilen Yakup Yazıcı ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Aralık'a erteledi.
Kaynak: AA