SDÜ'de 'Kariyer Üzerine Söyleşiler' Etkinliği

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İletişim ve Genç Yöneticiler Topluluğu tarafından "Kariyer Üzerine Söyleşiler" etkinliği düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye Anadolu Ajans Antalya Bölge Müdürü Murat Eğilmez, Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Avni Aksoy, NTV Antalya Temsilcisi Sibel Atasoy katıldı.

Söyleşi konukları öğrencilere gazeteciliğin, muhabirliğin, iletişim ve politikanın içeriğinden, zorluk ve kolaylığından bahsederek, öğrencilere meslek hayatlarında başarıya ulaşmaları adına önemli tavsiyelerde bulundu.

Anadolu Ajans Antalya Bölge Müdürü Murat Eğilmez, konuşmasında, gazetecinin hangi pozisyona gelirse gelsin mutlaka haber üretmek zorunda olduğunu söyledi.

Gazetecilikte asıl unsurun muhabir olduğunu ifade eden Eğilmez, gazeteciliğin artık bir ana bilim dalı olduğunu ve bu mesleği icra edenlerin mutlaka çok okuyarak kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini, sürekli güncelleme yapmak zorunda olduklarını kaydetti.

NTV Antalya Temsilcisi Sibel Atasoy da meslekte sadece eğitimin yeterli olmadığını mutlaka sahada da yer alınması gerektiğine dikkati çekti.

Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Avni Aksoy ise diplomasinin ilişkileri yürütmenin bir yolu olduğunu ve özünün de barışçıl tavırda olduğunu kaydetti.

Söyleşi hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: AA