İTT 6. Sağlık Bakanları Konferansı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İslam İşbirliği Teşkilatı 6. Sağlık Bakanları Konferansı'na katılmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın, İslam İşbirliği Teşkilatı 6. Sağlık Bakanları Konferansı'na katılmak üzere Suudi Arabistan'a gideceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde 6-7 Aralık'ta Cidde'de düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 6. Sağlık Bakanları Konferansı'na katılacak.

Konferansta, 56 ülkenin sağlık bakanları ve üst düzey yöneticileriyle "Bütün Politikalarda Sağlık" teması altında görüşmeler yapılacak. Açılış oturumunun başkanlığını İİT Sağlık Yönlendirme Komitesi Başkanı olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yapacağı konferansın ardından Komite Başkanlığı görevi Suudi Arabistan'a devredilecek.

Konferansta, "İİT Sağlık Stratejik Eylem Programı 2014-23", "İslam Dünyasındaki Göçmenler ve Yerinden Edilmişlerin Sağlık Sorunları" ile "İİT Üyesi Ülkelerde Aşıya Erişim" gibi konular ele alınacak.

Bakan Demircan, İslam dünyasının sağlık sorunları ve sağlık alanında iş birliği çalışmalarının ele alınacağı ikili görüşmelerde de bulunacak. Konferans kapsamında düzenlenecek sağlık fuarında, üye ülkeler nezdinde hem sektörün tanıtımı hem de geldiği son nokta paylaşılacak.

Suudi Arabistan'daki konferansta Demircan'a bazı milletvekilleri de eşlik edecek.
Kaynak: AA