Yemen'deki Olaylar

Uluslararası Kızılhaç Komitesi: 'Devam eden şiddetli çatışmalar ve hava saldırıları nedeniyle Sana'da hala sahip oldukları bir miktar gıdayla evlerinde mahsur kalan binlerce insan var'.

Yemen'in başkenti Sana'da Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında şiddetlenen çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin evlerinde mahsur kaldığı bildirildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin (ICRC) sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sana'da devam eden şiddetli çatışmalar ve hava saldırıları nedeniyle hala sahip oldukları bir miktar gıdayla evlerinde mahsur kalan binlerce insan var." denildi.

Açıklamada, çatışmaların şiddetinden dolayı hamile kadınların hastanelere gidemediğine işaret edildi.

Bu arada Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise örgütün Yemen'deki faaliyetlerine ara vermesi için net bir planın olmadığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca örgüt bünyesinde çalışanların, Yemen'den ayrılmayacağı vurgusu yapıldı.

Yemen'de 2014'ten bu yana meşru yönetime karşı ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih yanlıları arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyor. Karşılıklı sert açıklamalar ve restleşmelerle başlayan gerginlik, Sana'da zaman zaman silahlı çatışmalarla tırmanıyor.
Kaynak: AA