Vali Kamçı, Engelliler İçin Düzenlenen Programa Katıldı

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla "Sahabe efendilerimiz bağlamında yıldızlar engel tanımaz" programına katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen programda konuşan Vali Kamçı, yaratılış ve temel haklar açısından insanlar arasında fark olmadığını belirtti.

İnsanın bazen nimetlerle bazen de dertlerle imtihan olduğunu ifade den Vali Kamçı, şunları kaydetti:

"Bu bilinçle yaşamak, her türlü engelleri aşmada asıl çözüm noktasıdır. Engelliler toplumumuzun bir parçasıdır. Engelli kardeşlerimizin tıbbi tedavileri gibi, manevi tedavileri de mutlaka gereklidir. Sorumlu kişi ve kurumlar tarafından bu husus ihmal edilmemelidir. Toplum olarak onların ve ailelerinin yanında olmak, hem vatandaşlık hem de kardeşlik görevimizdir. Peygamber efendimiz engelli kardeşlerimizi daima yüreklendirmiş ve onları motive etmiştir. Onun hayatında engellileri istihdam konusunda etkileyici örnekler vardır. Engelli sahabelerini zekat memuru, kadı, Kur’an öğretmeni, müezzinlik ve daha bir çok görev ile şereflendirmiştir. Her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamalıdır."

Kaynak: AA