Ordu'da KIRDES Çalışmaları Sürüyor

İçişleri Bakanlığının Kırsal Altyapıya Destek Projesi (KIRDES) kapsamında Ordu Valiliği ve Altınordu Belediyesi işbirliğiyle yapılacak asfaltlama çalışmaları törenle başlatıldı.

Altınordu ilçesine bağlı Boztepe Mahallesi'nde KIRDES kapsamında valilik ve belediye işbirliğiyle yapılacak asfaltlama çalışaması için tören düzenlendi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, törende yaptığı konuşmada, KIRDES kapsamında İçişleri Bakanlığınca Ordu'ya bugüne kadar 14 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti.

Bu kaynakla yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde en iyi şekilde yatırım yapmaya gayret ettiklerini ifade eden Yavuz, "Büyükşehir, Altınordu ve tüm ilçe belediyeleri ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bizatihi kendisi ihale etmek suretiyle şu ana kadar 34 kilometre bitümlü sıcak karışım yol, 58 kilometre birinci kat asfalt yol, 31 kilometre beton yol olmak üzere 123 kilometre yolu halkımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız." diye konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise Ordu için el ele çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yol, el birliği ile işlerin nasıl yürütülebildiğinin özel örneklerinden birisi olacak. Bugüne kadar kısmen büyükşehir belediyemizle yaptığımız ortak çalışmalar oldu ama bugün Boztepe Hamzaoğlu Sokağı'nın Güzelyalı’daki ikinci hat durağına kadar bağlanabileceği özel bir yolun başlangıcındayız. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı vasıtasıyla Ordu Valiliğimiz İçişleri Bakanlığı bünyesinde yürüttüğü bu çalışmalarla elde edilen kaynakların işbirliği içerisinde kullanarak, halkın hizmetine dönüştürülmesi çalışmasında Sayın Valimizin verdiği talimatı en iyi şekilde değerlendirip birlikte bu çalışmanın yürütülmesi için özel iş birliği yapıldı. Altınordu Belediyesi olarak biz de 1 milyon liralık ilave kaynakla beraber bu yolu bu halkımızın hizmetine sunmuş olacağız."

Konuşmaların ardından yol asfaltlama çalışması başlatıldı.

Törene, Vali Yadımcısı ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Ahmet Arık, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz ve Fatih Evli, Boztepe Muhtarı Sıtkı Can Sağesen, Orhaniye Muhtarı Adem Güler de katıldı.

Kaynak: AA