YENİMEK Kursiyerlerinden Yeni Yıl Konseri

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları Uğrak Kurs Merkezi öğrencilerinden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu, Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda yeni yıl konseri verdi.

YENİMEK Kursiyerlerinden Yeni Yıl Konseri
"2018’e merhaba" konserine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar, CHP Yenimahalle ilçe yönetimi ve çok sayıda Yenimahalleli katıldı.

Koro şefi Derya Bozkurt Uğurlu yönetiminde hicaz ve nihavent makamında 22 şarkı söyleyen kursiyerler, başarılarıyla göz doldurdu. Sanat musikisinin vazgeçilmez şarkılarını art arda yorumlayan koristlere konukların da eşlik etmesiyle birlikte salondaki coşku ikiye katlandı. Gecenin sonunda konuklara sürpriz yapan koro şefi Uğurlu, birkaç şarkıyı da kendisi yorumladı. Gecenin finalinde ise Başkan Fethi Yaşar sahneye çıktı. Elinde Türk bayrağı ile koro üyelerinin arasına katılan Yaşar, tüm konuklarla birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.



"Sanat toplumda sevgi ve kardeşliği pekiştirir"

Koro şefine teşekkür ederek çiçek veren Yaşar, “Her yerde söylüyorum, medeni ve gelişmiş ülkeler sanata ve sanatçıya değer verir. Artık ülkelerin değerleri sadece ekonomik ve coğrafi değerleriyle değil sanata, kültüre, sanatçıya verdiği değerleriyle ölçülüyor. Yenimahalle Belediyesi olarak sahnelerimizde sanatçılarımızla halkımızı bir araya getirmeye, sanata sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkede barışı, sevgiyi ve kardeşliği ancak sanat ve sanatçı yaratabilir. Sanat toplumda sevgi ve kardeşliği pekiştirir. Bu güzel gece için koro şefimize ve ekibine teşekkür ediyorum. Yeni yılınız kutlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA