Sarayköy Deve Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde 34’üncüsü düzenlenen Sarayköy Deve Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

Sarayköy Deve Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Sarayköy Belediyesi tarafından düzenlenen 34’üncü Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sarayköy Yıldıztepe Demirci Deresi mevkisinde bulunan doğal arenada gerçekleşen güreşlere Ege, Marmara ve Akdeniz’den toplam 135 deve katıldı.

Festivalin açılışı Sarayköy zeybeği ile yapılırken, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Dua okunmasının ardından kurban kesildi. Daha sonra develerin güreşine geçildi. Develer güreşirken kenarda ise çok sayıda vatandaş izleyerek, o anları cep telefonlarına kaydetti.

Güreş alanının çeşitli yerlerine ise Türk bayrağı asılırken, vatandaşların mangal yakarak izlediği güreşler, renkli görüntülere sahne oldu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve bu geleneğin yıllardır devam ettiğini belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Yıllardır devam eden Sarayköy deve güreşlerinin 34’üncüsünü düzenliyoruz. Ege, Marmara ve Akdeniz’in kendi aralarında en pehlivan, en şampiyon olan develerinin buluştuğu arenadayız. Bu arena aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek doğal deve güreşi arenasıdır. Ege, Marmara ve Akdeniz’den toplam 135 deve yarışıyor, Sarayköy’den de 25 deve yer alıyor. Bugün Türkiye’nin en pehlivan develeri burada, tabiri caizse ’develerin Kırpınar’ı burada gerçekleşiyor. Bu kültürü seven, beğenen, izleyen vatandaşlarımıza ücretsiz yaptık. Amacımız, kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin olduğu bir deve güreşi olsun. Bu Yörük kültürünün devam etmesi için bundan sonra yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA