Murat Nehri'nde Martılar Avlanmaya Başladı

Ağrı’da Murat Nehri Nehri’nin buz tutması nedeniyle göç eden martılar, etkili olan sıcak havanın ardından nehrin buzulları eriyince kentte gelerek avlanmaya başladı.

Murat Nehri'nde Martılar Avlanmaya Başladı
Fırat Nehri’nin en önemli kollarından biri olan ve Ağrı’dan geçen Murat Nehri 15 gün önce buz tutunca, nehrin kenarında avlanmak için bulunan martılarda karınlarını doyurmak göç etti. Son bir haftadır kentte etkili olan sıcak hava nedeniyle nehrin buzulları çözüldü. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte, güzel havayı fırsat bilen martılar tekrar kentte gelerek Murat Nehri’nin kenarını mesken tuttu. Nehirde zaman zaman yüzmeye çalışan martılar güzel görüntüler ortaya çıkardı. Toplu halde gökyüzünde adeta dans edercesine uçan martılar görsel şölen oluşturdu. Oldukça ilginç görüntülere sahne olan martılar, vatandaşlara doyumsuz manzaralar sundu. Martıların bulundukları yerden gökyüzüne yükselişini hayranlıkla izleyen vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Martıları seyretmenin kendileri için keyif verici olduğunu söyleyen vatandaşlar, doyumsuz anlar yaşadıklarını ve bol bol fotoğraf çektiklerini söyledi.

Nehrin buzlarla kaplandığını ve havaların ısınmasıyla birlikte eridiğini dile getiren vatandaşlar, bu yüzden göç eden martıların geri döndüğünü belirtti.

Nehrin kenarında yüzlerce martının olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, kartpostallık görüntüler oluştuğunu ifade etti.

Kaynak: İHA