Yemen'deki Olaylar

Yemen ordusu Cevf vilayetine bağlı bazı bölgelerde kontrolü sağladı.

Yemen ordusunun, Cevf ilinde bazı bölgelerde kontrolü sağladığı ve 25 Husi militanı ele geçirdiği bildirildi.

Yemen ordusuna ait "26sepnews.net" internet sitesinde yer alan habere göre, Altıncı Askeri Bölge Operasyon Şefi Tuğgeneral Taha Şeman, ordu birliklerinin, kentteki El-Yetme bölgesi ile Hab eş-Şaaf ilçesinin merkezinde kontrolü sağladığını belirtti.

El-Yetme'nin stratejik öneme sahip El-Mehaşime bölgesinde kontrol sağlandıktan sonra kurtarılabildiğini ifade eden Şeman, ordu birliklerinin, kentteki Sabrin ve El-Akabe cephelerinde Husilerin tedarik hatlarını kestiğini söyledi.

Şeman, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği çatışmalarda Husilerin saflarından çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını, çatışmalar sırasında 25 Husi militanının canlı olarak ele geçirildiğini aktardı.

Yemen ordusu perşembe günü Cevf'in kuzeyindeki "Hab ve eş-Şaaf" ilçesinin kurtarılması için askeri operasyon başlatmıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.
Kaynak: AA