UTSO Sektörel İhtisas Komisyonu Toplantıları Başladı

Kalkınma Bakanlığı 11.Kalkınma Planı Hazırlık çalışmaları kapsamında Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) bünyesinde kurulan sektör ihtisas komisyonu toplantıları başladı.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, toplantının açılış konuşmasında tekstil, deri, gıda ve seramik sektörlerine yönelik kurulan komisyonların kendi alanlarında ticari yaşama ilişkin sorunların tespiti ve çözümü yönünde çalışmalar yürüteceğini söyledi.

Kendin dinamiklerini harekete geçirmek istediklerini aktaran Kandemir, "Sektörlerin mevcut durumu, rekabet şartları, pazardaki gelişmeler gibi pek çok konu başlığıyla il ve bölge özelinde sektörün güçlü, zayıf yanları ile fırsat ve tehditlerini belirlemeye çalışacağız. İlk toplantımızı tekstil ve deri sektörüne yönelik gerçekleştirdik. Ülkemiz tekstil ihracatında dünyanın 7’nci büyük tedarikçisi konumunda. Bu pazardan ilimizin aldığı payı artırmak istiyoruz. Belirli periyotlarda toplanarak sektörlerin nabzını tutacağımız bu toplantılardan çıkan kararları ilgili kurumlarla, bakanlıklarla paylaşarak sektör gelişimine, ülke ekonomisine katkıda bulunacağız." dedi.

Kaynak: AA