Aydın'da 'Aile Konferansı' Düzenlendi

Aydın Müftülüğü Aile ve Dine Rehberlik Bürosu tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı’nın Türkiye genelinde düzenlediği “Aile” konferanslarından biri de, Aydın İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlendi.

Aydın'da 'Aile Konferansı' Düzenlendi
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın, açılış konuşmasını Din Hizmetleri ve Eğitimden sorumlu Müftü Yardımcısı Mehmet Aslan yaptı. Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının faaliyetleri hakkında bilgi veren Aslan, katılımcılara teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü konferansta anne-baba rollerinden ve çocuklarla kuracakları sağlıklı ilişkilerden söz ederken, Anne-babanın çocuklar üzerine olan hakları kadar, çocuklarında anne-babalar üzerinde hakları olduğunu anlattı.

Ailenin oluşumu ve sürecinde özellikle anneleri elen alan diğer psikolog Esra Dağhan ise ebeveynlerin davranışlarını irdelerken, çocuklara bağımlı olan annelerin bağımsız çocuk yetiştiremeyeceğini önemle vurgulayarak, bu konuda anne-babalara düşen görevleri anlattı. Konuşmaların ardından, program çiçek takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA