Suudi Koalisyonundan Salih Yanlılarına Hava Desteği

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, devrik lider Ali Abdullah Salih’e bağlı güçlere havadan destek vermeye başladı.

Yemen’de devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile Husiler arasındaki ittifakın bozulmasının ardından, başkent Sana eski müttefiklerin çatışmalarına sahne oluyor. Yerel kaynaklar ve bölge sakinleri tarafından edinilen bilgilere göre, Suudi koalisyonuna ait savaş uçakları dün gece Husi mevzilerini bombaladı. İran destekli Husilerin, devrik lider Salih güçlerine ait bazı karargahlarda kontrolü ele geçirdiği, Salih’e ait bir televizyonu bastığı ve burada çatışma çıkardığı belirtildi. Çatışmalar sonrasında televizyon binasının tahrip edildiği, içeride en az 20 kişinin kaçırıldığı ve bazı çalışanların ise Husiler tarafından alıkonulduğu öğrenildi.

Devrik lider Salih dün gece, yaklaşık 3 yıldır devam eden savaşın ardından Yemen vatandaşlarına yönelik saldırıları durdurması halinde Yemen’de savaşan Suudi liderliğindeki koalisyon ile yeni bir sayfa açmaya hazır olduklarını duyurmuştu. Yemen Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Husilerle mücadele eden taraflara gereken desteğin verileceği ve işbirliği yapılacağı belirtilmişti.

Yemen’deki savaşta 2015’den bu yana en az 10 bin kişi hayatını kaybetti, 2 milyon kişi evsiz kaldı, 1 milyon kişinin etkilendiği kolera salgını patlak verdi ve ülke kıtlığın eşiğine geldi.
Kaynak: İHA