Kahta Anadolu Lisesi Öğrencileri Adıyaman Üniversitesinde Ağırlandı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan Kahta Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sibel Koyuncu başkanlığındaki yaklaşık 100 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu Adıyaman Üniversitesini ziyaret ederek, Merkez Külliyeyi gezdi.

Kahta Anadolu Lisesi Öğrencileri Adıyaman Üniversitesinde Ağırlandı
Adıyaman Üniversitesini tanıtmak, üniversite tercihinde bulunacak öğrencilere bölüm ve programlar hakkında bilgi vermek ve üniversite ortamını yerinde görmek amacıyla gerçekleştirilen ziyarette tanıtım sunumunun ardından öğretmen ve öğrenciler üniversite merkez külliyesini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Adıyaman Çarşısı Minyaman, Adıyaman Evi, Perre Antik Kenti ve Nemrut Dağı minyatürleri, Cendere Köprüsü ile Nemrut ve Karakuş Kümülüsü heykellerini inceleyen grup, tarihi havası nedeniyle Adıyaman Üniversitesini müzeye benzetti. Eğitim, öğretim ve araştırma-geliştirme çalışmalarının yanı sıra barınma, beslenme, spor, kültür-sanat ve sosyal imkanlarda da Adıyaman Üniversitesinin ülke genelindeki birçok üniversiteden daha iyi noktada olduğunu gözlemlediklerini belirten Kahta Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri merkez külliyeye hayran kaldıklarını söyledi.



Ziyaretin ardından Kahta Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sibel Koyuncu, "Üniversitemizi görünce gerçekten gurur duyduk. Başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü hocamız olmak üzere ekibini gerek eğitim öğretim gerekse de sosyal anlamda çok başarılı bulduğumuzu belirtmek isterim. Çok verimli bir gezi oldu. Öğrencilerimiz buranın havasını soludular. Kampus alanına hayran kaldık. Bizleri kabul eden ve üniversitemize emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Kaynak: İHA