Gıda Mühendisliği Öğrencilerinin Projeleri Sergilendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, dönem boyunca üzerinde çalıştıkları mezuniyet projelerinin poster sunumları gerçekleşti.

Gıda Mühendisliği Öğrencilerinin Projeleri Sergilendi
Gıda Mühendisliği Bölümünde sergilenen iki gün boyunca devam edecek olan sergiye 60 projenin katıldığını belirten Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Medeni Maskan, son sınıf öğrencilerinin dönem boyunca gerek teorik gerekse deneysel olarak yaptıkları çalışmaların tanıtımını poster olarak sergilediklerini söyledi.

Prof. Dr. Maskan, "Amaçlarımızdan biri, öğrencilerimizin gıda sanayisine yönelik problemleri teşhis ederek buna yönelik çözüm önerileri geliştirip araştırma yapmak, araştırma altyapılarını geliştirmek, bulguları değerlendirerek sunma kabiliyetlerini arttırmak. Bu bağlamda bölümümüzde, öğrenim gören lisans öğrencilerinin hazırladıkları bu projeler, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün, süreç iyileştirme ve geliştirmeye yönelik araştırma konularını kapsıyor. Sergide sunulan çalışmalar gıda sanayinin aşağı yukarı bütün sektörlerini içeriyor" diye konuştu
Kaynak: İHA