Serik Merkez Cami'nin Yerine Yeni Cami Yapılacak

Serik ilçesinde Çınaraltı Meydanı'nda bulunan tarihi Merkez Cami'nin yıkılarak yerine yeni cami inşa edileceği bildirildi.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın makamında Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, İlçe Müftüsü İbrahim Keser, hayırsever iş adamı Adem Kozan ve cami altında faaliyet gösteren esnaf yeni cami yapımını görüşmek üzere bir araya geldi.

Toplantıda, caminin yıkılarak yerine yeni ve modern, açık alanlarla birlikte bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir cami yaptırılması için protokol imzalandı.

İş adamı Kozan tarafından yaptırılacak cami için ibadethanenin altında faaliyet gösteren esnafın 20 Şubat'a kadar iş yerlerini boşaltılması ve mart ayının ilk haftasında da mevcut caminin yıkılmasına karar verildi.

Cami altında faaliyet gösteren esnafın mağdur edilmemesi için bir an önce yapılması planlanan caminin kaba inşaatının tamamlanması ile birlikte esnafın yeni yerlerine taşınması ve o zamana kadar da gösterilecek bir yerde faaliyetlerine devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayırsever iş adamı Adem Kozan'a teşekkür etti.

Çalık, "Çınaraltı Meydanı esas alınarak hazırlatılan proje için mart ayının ilk haftasında çalışmaya başlıyoruz. En kısa sürede tamamlayacağımız yeni camimiz tüm Seriklilere hayırlı olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde Serik ilçesi ziyareti sırasında namaz kıldığı Merkez Cami'nin yıkılarak yerine günün şartlarına göre yeni cami yapılması talimatı vermişti.

Kaynak: AA