Okçular Vakfı Heyeti Malazgirt'te

Okçular Vakfı heyeti, Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümü kutlama etkinlikleri için Muş’un Malazgirt ilçesinde incelemelerde bulundu.

Okçular Vakfı Heyeti Malazgirt'te
Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Türkiye Okçuluk Vakfı yetkilileri ile birlikte Malazgirt 1071 Panorama Müzesi’nin ve etkinliklerin yapılacağı alanda bir dizi incelemelerde bulunarak, yapılacak çalışmalar hakkında notlar aldılar. Burada açıklamalarda bulunan Kaymakam Soner Kırlı, bu seneki 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi kutlamalarının nerede yapılması konusunda Okçular Vakfı yetkililerinin hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Kırlı, "26 Ağustos’a yaklaşık sekiz ay kalmasına rağmen, Türkiye Okçuluk Vakfı yetkilileri ile bu yıl yapacağımız 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi etkinliklerinin nerede yapılacağı konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da etkinliklerimizde çok büyük sürprizlerimiz olacak. Etkinlikler için çok uzun bir zamanımız olmasına rağmen, Malazgirt’in tarihine yakışır bir kutlama yapmak istiyoruz. Bu yılki kutlama etkinliklerimiz için gerekli tüm çalışmaları başlatmış durumdayız. Kutlama etkinlikleri ile ilgili detayları ileriki gönlerde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Kaynak: İHA