GSO Başkanı Konukoğlu Açıklaması

'Yüksek katma değerli teknoloji üretimi ve ihracat 2018’de ekonominin lokomotifi olacaktır'.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 2018'de büyüme rakamı gibi ihracatta da beklentilerin üzerinde başarı beklediklerini belirterek, yüksek katma değerli teknoloji üretimi ve ihracatın 2018’de ekonominin lokomotifi olacağını kaydetti.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2017’de iç ve dış kaynaklı ekonomik ve siyasi gerginliklere rağmen Türkiye’nin sağladığı büyüme başarısının, 2018 yılından beklentileri artırdığını ifade etti.

Gaziantep adına da 2017'nin iyi geçen bir yıl olduğunu vurgulayan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"2018 yılı Türkiye için bir fırsat dönemi olacaktır. Yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleşen ve açık ara dünya rekoru olan yüzde 11,1 büyümenin getirdiği moralle 2018’de ilave büyüme olacağına inanıyorum. 2017 yılı sonunda yüzde 8 dolayında olacağı aşağı yukarı belli olan büyüme rakamının, 2018’de de yüzde 8-8,5 oranında gerçekleşmesi beklentisi içerisindeyim. Yüksek teknolojiye ve özellikle savunma sanayine yapılan yatırımlar dışa bağımlılığı ve dolayısıyla cari açığı azaltırken, ihracatta yüksek teknolojinin payının artmasına bağlı olarak ihracat rakamı da artacaktır. Büyüme rakamı gibi ihracatta da beklentilerin üzerinde başarı bekliyoruz. Yüksek katma değerli teknoloji üretimi ve ihracat 2018’de ekonominin lokomotifi olacaktır."

Konukoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı istihdamla ilgili teşviklerin istihdamı, üretimi, ihracatı ve büyüme rakamlarını doğrudan etkileyeceğine dikkati çekerek, 2017’nin üçüncü çeyreğinde sağladığı rekor büyüme rakamı, istihdamdaki artış ve ihracattaki gelişmenin vereceği moralle, 2018’in yine başarı hikayelerinin yazılacağı bir yıl olacağına inandığını anlattı.

Yeni yılla birlikte "7/24" çalışarak "daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracat" sloganıyla 2017’den daha iyi bir yıl yaşanması amacıyla azami çaba göstereceklerini kaydeden Konukoğlu, Gaziantep özelinde her zaman olduğu gibi Türkiye ortalamaları üzerinde artış ve büyümeler gerçekleştireceklerini vurguladı.

Konukoğlu, 2018’in Türkiye'de huzur ve güvenin, birlik ve dirliğin, millette sevgi ve hoşgörünün yaşam biçimi haline geleceği, dünyada savaşların ve terörün sona ereceği, kardeşlik, dostluk ve barışın hakim kılınacağı yılların başlangıcı olmasını diledi.
Kaynak: AA