Edremit'te Edebiyat Rüzgarları Esmeye Başladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Değerlerimizle Adım Adım Projesi kapsamında, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun konuşmaya özendirerek, dili güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek; dilin en güzel şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla 9, 10, 11, ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik Edebiyat Rüzgarları etkinliğinin ilki olan “Atilla İlhan Güzel Şiir Okuma Yarışması’’ Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlendi.

Edremit'te Edebiyat Rüzgarları Esmeye Başladı
Ödüllü yarışmaya 12 okul ve her okuldan bir öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan yarışmaya; Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Edremit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Öney, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin, jüri önünde ünlü şair Atilla İlhan’ın “Ben Sana Mecburum’’ şiirini seslendirmeleriyle yarışma başladı.

Edremit ilçesindeki okullardan, Edremit Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Nur Ünlü 1. olarak 500TL, Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Dicle Güler 2. olarak 300TL, Fikriye Mehmet Elberk Anadolu Lisesi öğrencisi Gamze Samur 3. oldu ve 150TL hediye çeki kazanarak, yarışmayı tamamladı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediye çeki ve plaketleri, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı tarafından takdim edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrenciler, katılım belgelerini Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç’tan aldılar. Edebiyat Rüzgarları etkinlikleri, Ocak ayında Körfez Anadolu Lisesi’nde devam edecek.

Kaymakam Ali Sırmalı "Edebiyat Rüzgarları projesini hayata geçirilmesini sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerimize, yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize, jüri üyelerine ve etkinlikleri düzenleyen okul müdürlüklerimize teşekkür ediyorum. Kazanan öğrencileri de başarılarından ötürü kutluyorum. BENGi projesi kapsamında ilçemizde sosyal ve kültürel etkinlikler bundan sonra da hızla devam edecektir" dedi.

Kaynak: İHA