Dalyan'da Resim Sergisi

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde, 5 ressamın eserlerinden oluşan resim sergisi sanatseverler ile buluştu.

Dalyan'da Resim Sergisi
Ortaca, Köyceğiz, Dalaman; Eğitim, Kültür, Sanat ve Çevre Topluluğu tarafından Dalyan’da bir işletmenin etkinlik salonunda düzenlenen sergide, ressamlar Ayfer Öztürk, Kamil Öztürk, Fiona Macrae, Fatih Baskan, Hüseyin Gengönül’ün eserleri yer aldı. Sergiye çok sayıda sanatsever ilgi gösterdi.

Sergide eserlerini sergileyen ressam Ayfer Öztürk; “Araştırmacı yazar ve eğitimci Günür Karaağaç buluşmamızda çok çaba gösterdi. Bu sergi Topluluğumuz adına ilk sergidir, bunun için mutluyuz. Biz öncelikle yerel, yöresel ve genel çerçevede eserlerimizi üretiyoruz. Deniz Hanıma da sanata kapılarını açtığı için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bilimle sanatın aynı anda yol aldığını söyleyen Öztürk; “Bu iki güç bir kuşun kanatları gibidirler. Birisini koparırsak o kuş uçamaz. Bunun için bilim adamları ve sanatçılar toplumlar için çok önemlidirler. Sanat boş zamanları doldurma aracı olmayıp, bir yaşam biçimidir. Hayat sanatla anlam bulur” şeklinde konuştu.

Ressam Fiona Macrae; “10 yıldır Dalyan’da yaşıyorum. Sizlerden ve hayattan daha çok öğrenilecek şeyler var. Türkiye’yi ve sizleri çok seviyorum. Bu tür etkinliklerin çoğalmasını istiyorum” dedi.

Yazar Günür Karaağaç ise, ressamlar ile sanatseverleri buluşturmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, Ocak ayı içinde çıkarmaya başlayacakları Yedirenk adlı bir dergiyle sanat dünyasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA