Ayvalık'ta Nergis Kokusu Yürekleri Isıtıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; yılbaşı öncesinde cadde ve sokaklarda satışa sunulan nergis çiçeklerine ilgi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun.

Ayvalık'ta Nergis Kokusu Yürekleri Isıtıyor
22 adasıyla Türkiye’nin en büyük tabiat parkına sahip Ayvalık’ın Çiçek Adası’ndan toplanan beyaz ve sarı renkteki nergislere evlerdeki saksılarla çalışma masalarını süslüyor.

Kasım ayı sonundan itibaren büyümeye başlayan nergisler, 11 yıldır Hüseyin Öztürk tarafından toplanılarak ilçe merkezinde demeti 5 liraya satışa sunuluyor.

Kova ve leğenlerde satışa sunuluna nergisleri ilçenin araç trafiğine kapalı caddesi olan Talatpaşa’da Caddesi’nde satışını yapan Ziya Destek, yılın ilk parti nergislerine ilgilin son dere yoğun olduğunu belirtti.

Ayvalık halkının nergis zamanlarını sabırsızlıkla beklediğini savunan Destek, "Ayvalık halkı kadar, ilçemize yılbaşı nedeniyle gelen misafirler de bu çiçeklere ve müthiş kokusuna hayranlık duyuyorlar. Hüseyin Öztürk ağabeyimiz, bu çiçekleri Edremit Körfezi ilçelerinde de satışa sunarak vatandaşlarla buluşturuyor. Yoğun talep nedeniyle de çok şükür geçimimizi sağlayacak ekonomik kazanç sağlayabiliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA