Aydın'da Tüberküloz İl Kontrol Kurulu Toplantısı Yapıldı

Aydın Tüberküloz İl Kontrol Kurulu toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü Ek Binası toplantı salonunda Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mete Erki başkanlığında gerçekleştirildi.

Aydın'da Tüberküloz İl Kontrol Kurulu Toplantısı Yapıldı
Kurul Başkanı tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Tüberküloz İl Koordinatörü Uzm. Dr. Gülnur Saruhan tüberkülozla ilgili güncel veriler ve Aydın’da yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. ADÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Onur Yazıcı Tüberküloz hastalığıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kurulda tüberküloz hastalığının önemli bir halk sağlığı sorunu olduğu ve kurumlar arası işbirliği gerektirdiği görüşüne uygun olarak kurum temsilcilerinin katkı ve görüşleri dahilinde kurul kararları alınarak toplantı sona erdi.

Tüberküloz İl Kontrol Kurul toplantısına Aydın Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kızılay, Aydın Eczacı Odası, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Aydın Devlet Hastanesi temsilcileri ile Verem Savaş Dispanser hekimleri, İlçe Sağlık Müdürleri ve Tüberküloz İl Koordinatörü katıldı.

Kaynak: İHA