Anaokulunun 'STEM'i Var

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bir anaokulu Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) uygulamaları ile ilgili çalışma başlattı.

Anaokulunun 'STEM'i Var
Cumhuriyet Anaokulu öğretmenlerinin kendi okullarında düzenlenen Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen Ömer Koçer, Hacer Erbaşı, Ayşecik Güley tarafından verilen seminerde STEM uygulamaları eğitimi aldıkları, okul öncesi dönemde STEM disiplinlerinin uygulamasını içeren eğitim yaklaşımı ile okulda geleceğin bilişim insanlarının yetişmesi için temel atmanın hedeflendiği belirtildi. Milli eğitim hedeflerini de içeren bilgiye hazır olan değil bilgiyi edinme yollarını bilen öğrenciler yetiştirmek amacında olduklarını ifade eden Okul Müdürü Fatma Özalıcı Sefacı, STEM ile okul öncesi müfredatında da yer alan fen, doğa ve matematik eğitimlerinin bu sayede daha sistemli ve planlı bir şekilde uygulama alanı bulacağını kaydetti.

Öğrencilerin bu eğitim yaklaşımı ile problem durumu keşfetme ve çözüm üretme, merak duygusu ile deneme ve yanılma, gözlem yapma, inceleme, bilimsel kavramlarla tanışma fırsatı yakalayacağına değinen Sefacı, öğrencilerin sistemli ve planlı çalışma becerisi kazanacağını söyledi.



Okulda görev yapan öğretmenlerin iki gün süren yoğunlaştırılmış eğitim programı ile STEM uygulamaları 1 eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldıkları, bu uygulamanın anaokulu düzeyinde ilde bir ilk olduğu, sınıf içi STEM çalışmalarına başlayan öğretmenlerin ilerleyen dönemlerde okul bünyesinde kurulacak laboratuvarda da çalışacakları belirtildi. STEM uygulamalarında kullanılacak materyallerin yaş ve gelişim düzeylerine uygun, sağlığa zararsız maddelerden üretildiği kaydedildi.
Kaynak: İHA