Adana'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Fidan Dikildi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hayatını kaybedenler anısına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikildi.

Sarıçam ilçesi Menekşe köyündeki 30 dönümlük alanda bulunan "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı"nda düzenlenen tören, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, konuşmasında, hatıra ormanının, darbe girişimine karşı durarak şehit olanlar ile gaziler anısına oluşturulduğunu söyledi.

Şehitler ve gazilerin haklarının hiçbir zaman ödenemeyeceğini vurgulayan Yeldan, "Biz şehitlerimizin ve gazilerimizin şanlı isimlerini yaşatmak, hatıralarını her daim canlı kılmak amacıyla 30 dönümlük alan içinde 3 bin fidan dikeceğiz. Bu alana, selvi, çam, defne ağaçlarımızı dikerek hatıra ormanı oluşturup bu alanın tamamını ağaçlandıracağız. Büyüttüğümüz her fidan şehidimizdir." dedi.

Konuşmaların ardından 3 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Törene, Yeldan'ın yanı sıra, şehit ve gazi aileleri ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sabri Beytorun, Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile çok sayıda hakim ve savcı katıldı.

Kaynak: AA