Taşeron İşçilerden İkamet Adreslerinin Taşındığı İddiası

Tokat’ta bir grup taşeron işçisi, kadro işlemleri için adrese dayalı nüfus kayıt örneklerine baktıklarında ikamet adreslerinin taşınmış olduğunu gördüklerini iddia etti.

Taşeron İşçilerden İkamet Adreslerinin Taşındığı İddiası
Tokat Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) taşeron olarak çalışan işçiler, evrak işlemleri için internet üzerinde e-devlet uygulamasından adres bilgilerini indirdiğinde beklemediği bir durumla karşılaştı. Tokat merkezde ikamet eden bir işçi, kendisi ve ailesinin ikamet adresinin birkaç gün önce Reşadiye ilçesine bağlı Baydarlı beldesine taşındığını öğrendi. KYK’da çalışan diğer işçiler de sisteme girdiklerinde ikamet adreslerinin Baydarlı beldesine taşınmış olduğunu gördü. Bunun üzerine İl Nüfus Müdürlüğüne giden işçiler, adreslerinin tekrar ikamet ettikleri adrese taşınması için işlem yaptırdı.

"20 yıldır il merkezinde ikamet ediyorum"

İşçilerden Özkan Özer, ikamete dayalı nüfus kayıt örneğine baktığında Baydarlı beldesine adreslerinin taşınmış olduğunu gördüğünü belirterek, "Bunun nasıl olduğu konusunda bilgimiz yok. Ben 20 yıldır Tokat merkezde oturuyorum ilk defa başıma böyle bir şey geldi. Adliyeye suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

İşçilerden Bilal Yılmaz ise nüfuslarının bir gecede bilgileri dışında taşınmış olduğunu ileri sürerek, "Baydarlı beldesi ile bizim hiçbir alakamız yok. Biz Tokat’ta çalışıyoruz, nüfusumuz il merkezinde. Bir gecede nüfusumuzun oraya taşınmasını nefretle kınıyoruz. Hakkımızı sonunda kadar arayacağız suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA