Osmaniye'de 'Bilinçli Medya Kullanımı Ve Teknoloji Bağımlılığı' Semineri

Osmaniye’de, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Bilinçli Medya Kullanımı ve Teknoloji Bağımlılığı" eğitim semineri düzenlendi.

Sosyolog Kübra Akkaş, Çukurova Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde verdiği seminerde sosyal medyayı iyi kullanmanın önemli olduğunu söyledi.

İletişimi model alan çocukların bilgisayar, tablet bilgisayar, cep telefonları gibi uyarıcılarla zamanlarını geçirdiğine dikkat çeken Akkaş, "Aile olmak çok önemlidir. Medya aracı olarak karşımıza çıkan televizyon ve bilgisayar gibi nesneleri dengeli kullanımda, birey olarak çocuklarımıza önemli bir model konumundayız. Ailece medya kullanım alanlarımızı değerlendirip, çocuğumuzdan beklentilerimizi buna göre ayarlamalıyız." diye konuştu.

Psikolojik Danışman Zeliha Toprak ise, teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere her türlü bağımlılığın önlenmesinden aileye görev düştüğünü belirtti.

Toprak, "İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı ve günlük yaşantımıza kaçınılmaz olarak nüfuz eden teknolojik ürünlerin hem insanlara sayısız faydaları var hem de yeni problemleri beraberinde getiriyor. Kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması çok ciddi zararlara sebep olabilir." dedi.

Kaynak: AA