Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı Açıklaması 2018 Kütahya İçinde Önemli Bir Yatırım Ve Hizmet Yılı Olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve İçişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, 2018 yılının Kütahya için önemli bir yatırım ve hizmet yılı olacağını söyledi.

Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı Açıklaması 2018 Kütahya İçinde Önemli Bir Yatırım Ve Hizmet Yılı Olacak
Sadece Dumlupınar Üniversitesine ayrılan bütçenin 2018 yılı için 230 milyon TL olduğuna dikkat çeken Nazlı, ”2018 yılı bütçemizde Mahalli İdarelere ayrılan ödeneği yüzde 17 artırdık. Bu kapsamda Kütahya Belediyemizin 2018 yılı bütçesi 526 milyon TL, İl Özel İdare bütçemiz de 132 milyon TL olarak öngörülmüştür. 2018 yılı Merkezi Bütçemizdeki yatırım ödeneklerindeki artış Kütahya açısından önemli bir yatırım atağına imkan sağlayacaktır. Sanayileşmede son yıllarda önemli bir çıkış yakalayan Kütahya 2018 yılında Altıntaş Zafer OSB’de yatırımcılara arsa tahsisine başlayacak, bunun yanında Dumlupınar Üniversitesi tarafından yapımı tamamlanan Teknokent Projesi üniversite sanayi işbirliğine imkan hazırlayacaktır. Serbest Bölge Kuruluş çalışmaları hız kazanacak, Tavşanlı ve Gediz ilçelerimizde mevcut OSB’lerin alan genişletme işlemleri devam edecektir. Ayrıca Eti Bor İşletmesi ve GLİ’de yeni tevsii yatırımlarla kamu adına Kütahya’nın istihdamına katkı sağlayacaktır” dedi.



Kütahya Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları”

Kütahya Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarının, bin 453 konutun yapımının tamamlanmasıyla 2018’de start alacağını belirten Nazlı,” Yine belediyemiz tarafından Ulu Cami bölgesi sokak sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanacak, Kültür Bakanlığımızdan aktardığımız 2 milyon TL ödenekle Germiyan ve Karadonlu sokakta 13 adet konağın restorasyonu da bu yıl içerisinde bitirilecektir. UNESCO Yaratıcı Şehirler ağına girerek bir marka şehir olan Kütahya, Kültür Bakanlığımız tarafından 2018’de birçok yatırım alacaktır. Kütahya Kalesinin restorasyonu, Aizonai Antik Kenti düzenlemesi, Arkeoloji ve Maden Müzesinin tamamlanması ile 2018 kültürel bir kalkınmanın yılı olacaktır. Şehir Hastanesi yapımına başlanması; Gediz, Simav, Emet, Altıntaş devlet hastanelerinin tamamlanması Aslanapa, Domaniç hizmet binalarının yatırıma girmesi ile sağlıkta da önemli bir hizmet yılına gireceğiz” diye konuştu.



“15 yılda 201 okul, 2 bin 288 derslik yapıldı”

Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, eğitimde son 15 yılda 201 okul, 2 bin 288 derslik yapmış bir iktidar olarak 2018’de 187 ek derslik 20 yeni okulu tamamlayacaklarını ifade ederek,”Böylelikle eğitim de Kütahya’nın alt yapı eksiklerini tamamlamış, ikili eğitime tamamen son vermiş olacağız. 2018 yılı sadece birkaç başlıkta özetlediğimiz gibi Kütahya için önemli bir yatırım ve hizmet yılı olacaktır. Bu vesileyle 2018 yılının tüm Kütahyalı hemşerilerimiz, ülkemiz ve insanlık için barışa ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA