Geçici İşçiler De Kadro İstiyor

Yozgat Şeker Fabrikası'nda çalışan Şeker İş Sendikası'na bağlı geçici işçiler, taşeron düzenlemesinden kendilerinin de yararlanma isteğini dile getirdi.

Şeker Fabrikası önünde toplanan işçiler adına basın açıklaması yapan Şeker-İş Sorgun Şubesi Başkanı Turgut Gözübüyük, hükümet tarafından 850 bin taşeron işçisinin kadroya geçirilmesi için verilen müjdeyi, aynı kurumda çalışan geçici işçilerin de beklediğini belirtti.

Geçici işçilerin çalıştığı iş yerinde kalifiye eleman ve usta olarak çalışıp, vardiya tuttuklarını dile getiren Gözübüyük, "Bu işçilere kadro verilmesi devlete hiçbir mali yük getirmeyeceği gibi, üretime ve iş barışına daha fazla katkı sağlayacaktır. Geçici işçilerimiz üretim başladığı zaman iş başı yapıp, üretim bitince işten çıkartılıyor. Onlar işten çıkarıldığı zaman da revizyon döneminde elaman eksikliği yaşandığından, fabrikanın tüm işleri taşeron firmalara veriliyor. İşinde uzman olmayan bu işçiler sanayimize katkı sağlamadığı gibi bunlardan istenilen verim de alınamıyor." dedi.

Gözübüyük, taşeron işçilere kadro verilmesinin geçici işçileri de umutlandırdığını ancak kamuda çalışan 23 bin geçici işçiden bahsedilmemesinin kendilerini ve ailelerini derinden üzdüğünü belirterek şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız, hergün bizlerin ve evlerimizde sizden müjdeli haber bekleyen çocuklarımızın gözü kulağı sizlerdedir. Engin hoşgörü ve temiz vicdanlarınızın bizleri duyacağı, bu kadroya geçiş konusunda yasal düzenlemeye bizleri de dahil edeceğinizi umuyor tüm geçici işler olarak sizlere saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz."

Kaynak: AA