Vali Eşi Pekmez'den Şehit Ailelerine Ziyaret

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez, Gözlükuyu, şehit aileleri ve yakınlarını ziyaret etti.

Pekmez, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Reyhan Karabağ ve Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü İsrafil Aktürk ile 1992 yılında şehit olan Yücel Samsa, 2011 yılında Şırnak'ta vatani görevini yaparken şehit olan Ecevit Altan ile 1989 yılında şehit olan Hatip Uçkun'un Taşpınar beldesine yaşayan ailesi ve yakınlarını ziyaret etti.

Pekmez şehit aileleri ile her zaman beraber olduklarını belirterek, evlerinde ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğu şehit ailelerinin varsa sorunlarının çözümüne yardımcı olduklarını ifade etti.

Ziyarette Vali Pekmez tarafından yaptırılan üzerinde Türk bayrağı ve şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu tabloları hediye eden Yeşim Pekmez, şehitlerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini söyledi.

Pekmez, şehit ailelerinin, "Hiçbir zaman şikayetimiz yok. Sabrediyoruz, şehitlerimizin şefaatini diliyoruz." sözleri üzerine, "Şehitliği Allah herkese nasip etmiyor. Sizin evlatlarınız en yüce makamlardan olan şehitlik makamındalar. Allah sizleri inşallah cennetinde kavuştursun. Sizlerin ve şehitlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA