TESK'ten Yazar Kasa Teşekkürü

TESK Genel Başkanı Palandöken: '2014 cirosu 150 bin liranın altında olan esnaf ve sanatkarlarımız, eski nesil yazar kasalarını, herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın, bu cihazların mali hafızası dolana kadar kullanabilecekler' 'Bu kararla esnafımızın rahat bir nefes almasını sağlayan Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "2014 cirosu 150 bin liranın altında olan esnaf ve sanatkarlarımız, eski nesil yazar kasalarını, herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın, bu cihazların mali hafızası dolana kadar kullanabilecekler." ifadesini kullandı.

Palandöken yazılı açıklamasında, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğle, 1 Ocak 2018'te başlayacağı duyurulan yeni nesil yazar kasa kullanma zorunluluğuna erteleme getirildiğini bildirdi.

Bu kapsamda, 2014 cirosu 150 bin liranın altında olan esnaf ve sanatkarların, eski nesil yazar kasalarını herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın kullanabileceğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu cihazların mali hafızası dolana kadar kullanabilecekler. Mali hafızası dolan veya herhangi bir nedenle mali hafıza değişimini gerektiren bir durumda eski nesil cihazlara yeni mali hafıza takılamayacak, bunun yerine yeni nesil yazar kasa kullanılması zorunlu olacaktır. Bu durumun meydana geldiği tarihi takip eden 30 gün içinde (kalkınmada öncelikli yörelerde 60 gün) yeni nesil yazar kasaların alınması ve kullanılması zorunludur. Bu kararla esnafımız rahat bir nefes alacak. Kararın alınmasıyla esnafımızın rahat bir nefes almasını sağlayan Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA