Terör Korkusu Noel Pazarlarını Etkiledi

Hristiyan alemi için kutsal olarak kabul edilen Noel etkinlikleri ve buna paralel olarak oluşturulan Noel pazarları, bu yıl bir önceki yıla nazaran beklentiyi karşılamadı. Noel pazarlarını ziyaret edenlerin sayılarında ve esnafın cirolarında düşüş yaşandı.

Terör Korkusu Noel Pazarlarını Etkiledi
Geçtiğimiz yıl Berlin’de Noel pazarına kamyonla saldırarak 12 kişinin ölümüne ve 100’e yakın kişinin yaralanmasına neden olan saldırının ardından Almanya genelinde oluşan terör korkusu kendisini bu yılki Noel etkinliklerinde gösterdi. Alman güvenlik güçlerinin Noel pazarlarına dönük aldıkları önlemler terör korkusunu gideremedi. Alman Basın Ajansı DPA, Noel pazarlarına dönek yaptığı araştırmada, Noel pazarına giden ve polisin aldığı önlemlerden memnun olan ziyaretçilerin hala endişeli olduklarını ifade etti.

Noel döneminde 3 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan Frankfurt Noel pazarı, bir önceki yıla nazaran yüzde 20’lik bir gerileme yaşayarak 2,6 milyon ziyaretçi sayısına geriledi. 23 Kasım ve 23 Aralık tarihleri arasında kurulan Noel pazarları aynı zamanda Almanya dışında çok sayıda turist çeken etkinliklerden birini oluşturuyor. 600 yıllık Noel pazarı geleneğinin alınan polis tedbirlerine rağmen kan kaybetmesi önlenemedi.
Kaynak: İHA