SYDV'nin Mütevelli Heyetine Üye Seçildi

Adıyaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyetine seçilecek olan sivil toplum kuruluşları temsilcileri belirlendi.

SYDV'nin Mütevelli Heyetine Üye Seçildi
Adıyaman Vali Yardımcısı Ayhan Akpay’ın başkanlığında, SYDV Müdürü Mehmet Şimşek, Geleceğe Umutla Bakanlar Derneği (Umut-Der) Başkanı Ahmet Arslantaş ve Adıyaman Yeryüzü Genç Girişimciler ve Kültür Derneği Başkanı Murat Ümit Çevik’in katip üyeliğini yaptığı seçimde 2 kişi heyete seçildi.

SYDV mütevelli heyetine Kızılay Şube Başkanı Bekir Uyanık ile İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş aday oldu. Başka aday olmadığı için Uyanık ve Akkuş, mütevelli heyetine seçildi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, 2017 yılı içerisinde toplam 57 milyon 367 bin 14 TL SYDV tarafından yardım yapıldığını belirtti.

Ayhan Akpay, şartlı eğ4itim yardımı, şartlı sağlık yardımı ve gebelik yardımı, engelli, yaşlı maaşı, muhtaç asker ailesi, çocuğu, öksüz ve yetim aylığı, ilaç yardımı, kömür yardımı, bakım onarım yardımı olmak üzere bir çok kalemde yardım yapıldığını dile getirdi.

Akpay, “Vakıf aracılığıyla yapılan yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına sivil toplum kuruluşlarımız yardımcı oluyorlar. Vatandaşlarımıza en sağlıklı şekilde yardımları ulaştırmak gayesindeyiz. Heyet toplantılarında sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri bize katkı sağlıyor. Toplumu bilen ve nabzını tutan, vatandaşların şartlarını bilen mütevelli heyeti üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Seçim sonrası seçilen Kızılay Şube Başkanı Bekir Uyanık ile İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür ederek, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.
Kaynak: İHA