'Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması' Ödülleri

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda ödül alanlara ödülleri, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, törene Kepez İlçe Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile farklı il ve ilçelerin belediye başkanları katıldı.

Törende konuşan AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AKBB'nin 66 belediyesi ile Türkiye'nin birlik ve beraberlik ruhuna, kardeşlik duygusuna Antalya'dan, Akdeniz'den çok güçlü bir ses verdiğini kaydetti.

Proje yarışmasının 3 yıldır devam ettiğini kaydeden Tütüncü, proje yarışmalarının en önemli katkısının tecrübe paylaşımı olduğunu, yarışmada kendisinin de yararlandığı projeler olduğunu söyledi.

- Büyükşehir Belediye Başkanı Türel

Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yarışmaların teşvik edici olduğunu kaydetti.

Ödül törenlerinin ödül dağıtmanın ötesinde, bir öğrenme ve tecrübe paylaşma platformu olduğunu belirten Türel, "Burada ödül alan projeleri görüyor ve kendimize örnek teşkil ediyoruz. Bu imkanı sağlayan AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, birlik yönetimini ve belediye başkanlarını kutluyorum." dedi.

5 kategoride düzenlenen yarışmaya 21 belediye 55 proje ile katıldı.

İyi yönetişim ve Halkla İlişkiler Çalışmaları kategorisinde, Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi ile Döşemealtı Belediyesi, DÖGEM Döşemealtı Gençlik Meclisi ile Elmalı Belediyesi, "Kendim Üretiyorum Kendim Kazanıyorum" projesi ile sırasıyla birinci, ikinci ve üçüncü oldu.

Alt Yapı Çalışmaları kategorisinde, birincilik ödülü Döşemealtı Belediyesine, ikincilik ödülü Burdur Belediyesine, üçüncülük ödülü de Yenişarbademli Belediyesine verilirken, üst yapı çalışmaları kategorisinde Döşemealtı Belediyesi birinci, Manavgat Belediyesi ikinci, Finike Belediyesi üçüncü oldu.

Çevre Koruma, Peyzaj, Planlama, Tasarım ve Uygulama Projeleri kategorisinde Burdur Belediyesi Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Çevre Eğitim Merkezi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi ile Eğirdir Belediyesi de Atık Servettir Projesi ile sırasıyla birinci, ikinci ve üçüncü oldu.

Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları kategorisinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Mavi Ev Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi ile birinci, Kepez Belediyesi Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması ile ikinci, Merkezefendi Belediyesi Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında Projesi ile üçüncü oldu.

Anı ödülü Gündoğmuş Belediyesine, jüri özel ödülü ise Akseki Belediyesine verildi.

Kaynak: AA