Moldovalı Belediye Başkanları İzmit'i Gezdiler

Kardeş Şehirler Buluşması kapsamında İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından misafir edilen Moldova Gagauz Özerk Cumhuriyeti belediye başkanları İzmit’e hayran kaldıklarını söylediler.

Moldovalı Belediye Başkanları İzmit'i Gezdiler
İzmit Belediyesi, Kardeş Şehirler Buluşması Kapsamında Moldova Gagauz Özerk Cumhuriyeti belediye başkanlarını ağırladı. İzmit Belediyesinin vizyon projelerinden olan Tarih Koridoru, Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi, inşaatı devam eden Sanal Gerçeklik Küresi ve Gölkay’ı gezen heyet son olarak Down Kafe’de özel çocuklarla bir araya geldi. İzmit Belediyesi’nin projelerini hayranlıkla inceleyen konuk belediye başkanları İzmit’i çok beğendiklerini dile getirdiler.

Belediye başkanları program sonunda Cephanelik Mesire Alanı’nda Başkan Doğan ile bir araya geldi. Konya Selçuklu Belediyesi gibi İzmit’in Türkiye’deki kardeş belediyelerinin ve Kosova, Makedonya’dan gelen konukların da yer aldığı buluşmada birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kardeş ülke ve şehirleri İzmit’te ağırlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Doğan, “Bizim atalarımız yüzyıllar boyunca yönettikleri coğrafyalar da insanların özgürlüklerine, dillerine, dinlerine, insan haklarına son derece saygılı olmuşlardır. Bugün maalesef dünya üzerinde egemen olan Avrupa, Amerika gibi söz sahibi ülkeler ne yazık ki aynı yaklaşımı göstermiyorlar. Bunu biz Gagavuz kardeşlerimizin özerklik mücadelesinde, Kosova, Makedonya bölgesindeki mücadelelerde de açık bir şekilde görüyoruz. Bosna zaten yüreğimizi yakan bir acıdır” dedi.

İnsan haklarından yaşama hakkı Avrupa’nın ve Amerika’nın gözüyle kağıt üzerinde kaldığını ifade eden Başkan Doğan, “Arakan’da dininden dolayı katledilen insanlara sessiz kalınması, Suriye’de, Irak’ta, son olarak Filistin’deki olaylarda özellikle Kudüs’ün başkent ilan edilmesi bunun örneklerinden sadece birkaçı. Yaşanan bu olaylar ve yaklaşımlarla sözde insan hakları savunucuları, kendi çıkarları söz konusu olduğunda maalesef insanların dinine, inançlarına ve değerlerine değer vermediklerini tüm dünyaya gösterdiler. Haklı güçsüzleri kenara itip, güçlü olan haksızlarla hareket edip, çifte standart uygulamaktalar” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan ve ekibinin misafirperverliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten konuklar da, “İzmit’te bulunmak bizim için büyük onur. Burada bulunduğumuz sürede gerçekten kardeş sıcaklığını hissettik. Misafirperverliğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Kaynak: İHA