Doğubayazıt'ta Peygamber Ve Gençlik Konferansı

Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Doğubayazıt’ta din görevlileri ve öğretmenlere konferans verdi.

Doğubayazıt'ta Peygamber Ve Gençlik Konferansı
Doğubayazıt Belediyesi ve Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu tarafından Vali Kutlu Aktaş Konferans Salonu’nda ortaklaşa düzenlenen etkinlikler kapsamında, din görevlileri ve öğretmenlere yönelik “Peygamber ve Gençlik” konulu konferansa konuşmacı olarak Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman katıldı.

Konuşmasında gençlerin günümüzde yaşadığı sıkıntılara değinen Ağırman, karşılaşılan problemlerden kurtulmak için Hz. Muhammed’in hayatının rehber alınması gerektiğini söyledi.

Ağırman, “Hepimiz, Peygamber efendimizin hayatını ve mesajlarını rehber edinmeliyiz. Özellikle gençlerimizin ondan öğreneceği çok şey var. Günümüz gençliği, içinde bulunduğu sorunlardan ve bunalımlardan ancak Hz. Muhammed’in hayatını örnek alarak kurtulabilir. Her bir gencimiz, Hz. Muhammed’in birer temsilcisi olarak, dünyaya yeniden adalet, merhamet, güzel ahlak, fazilet ve erdem mesajlarını yaymalıdır” şeklinde konuştu.

Konferansa, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Salih Geçit, müftülük ve milli eğitim personeli, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA